Qytete të lashta dhe peizazhe nga Shqipëria. Një shekull misione arkeologjike italo-shqiptare

Në 12 Prill - 20 maj 2016, në bashkëpunim me Institutin Italian të Kulturës, Ambasadën Italiane, Ministrinë e Kulturës, Muzeun Historik Kombëtar, Institutin e Arkeologjisë së Tiranës, Politeknikun e Barit, Bolonjës, Chieti-Pescara, të Foggia dhe Maceratas, INTBAU-Albania organizoi dhe kuroi ekspozitën “Qytetet antike dhe peizazhet e Shqipërisë. Një shekull i hulumtimeve arkeologjike italo-shqiptare”. Një ekspozitë mbi gjetjet arkeologjike dhe misionet e kryera në periudha të ndryshme nga arkeologët italianë në Shqipëri.