Shiko kategorinë

Kryesore

Qytete të lashta dhe peizazhe nga Shqipëria. Një shekull misione arkeologjike italo-shqiptare

INTBAU Albania në bashkepunim me Institutin Italian të Kulturës, Ambasadën Italiane, Ministrinë e Kulturës, Muzeun Historik Kombëtar, Institutin e Arkeologjisë në Tiranë, Politeknikun e Barit dhe Universitetet e Bologna-s, Chieti-Pescara, Ferrara-s, Foggia-s dhe Macerata-s...

Zbulimi i zonave të pa eksploruara midis liqeneve të Komanit dhe Fierzës

Gjatë pranverës së vitit 2017, INTBAU Albania ka punuar për projektin “Discovering the Unexplored Areas among Koman and Fierza Lakes”, duke studiuar lidhjen e ngushtë të liqeneve me lumin Drin. “Dita e Drinit” u organizua suksesshëm gjatë dy ditëve, duke përmbushur...

AASA 2018

Akademia Verore AA-2018 u zhvillua në kuadër të zbatimit të Planit Kombëtar të Territorit dhe Proçesit të Planifikimit Lokal të zonave Pustec, Maliq, Devoll, duke u fokusuar në Liqenin e Prespës, Luginën e Devollit dhe rrethinat e tyre. Duke synuar identifikimin e potencialit turistik...

Evoked

In February 2016, INTBAU Albania in collaboration with Italian Institute of Culture, Atelier Albania, National Territorial Planning Agency (AKPT) and Polytechnic University of Bari organized the exhibition “EVOKED”, which brings...